Wypasione naleśniki

weganskie nalesniki
freedom forest girl nature

Moje weekendowe szaleństwo naleśnikowe! Wegańskie naleśniki są mega proste w wykonaniu. No i te pyszne dodatki. 😍

składniki

na trzy porcje

ciasto:

2 szklanki mąki

2,5 szklanki mleka (używam sojowego)

łyżka octu

pół łyżeczki sody

olej

dodatki:

mleko kokosowe

masło orzechowe

owoce

syrop z agawy/klonowy/cukier puder

dżem

wykonanie

Do miski wsyp mąke i dodaj wszystkie składniki na ciasto. Wymieszaj dokładnie trzepaczką lub zbleduj i odstaw na 5-10 min. Dodaj więcej mąki lub mleka gdyby ciasto było za gęste lub za rzadkie.

Porządnie rozgrzej patelnię i przed smażeniem każdego naleśnika posmaruj patelnię odrobiną oleju. Ja używam do tego pędzelka kuchennego.

Po rozgrzaniu oleju wlej porcję ciasta i po 1-2 minutach obróć na drugą stronę.

Posmaruj naleśniki dżemem, zawiń jak lubisz, dodaj trochę masła orzechowego, owoce i polej mlekiem kokosowym (polecam mleko Real Thai).

weganskie nalesniki
naleśniki

Subskrybuj!

Wyślę Ci listę 10 tanich, wegańskich przekąsek, które warto zabrać w podróż i będę informować o nowych postach. 🐨

Zgadzam się na przechowywanie danych osobowych i przetwarzanie ich w celu kontaktu przez administratora Meet Without Meat. Nie udostępniam danych osobom trzecim.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *