Ratunkowy walentynkowy mus czekoladowy (wegański)

walentynkowy mus czekoladowy wegański
freedom forest girl nature

Czekoladowa rozpusta… Tak szczerze, to nie dało się wymyślić prostszego deseru. Ten wegański mus czekoladowy przygotujesz dosłownie w kilka minut, a po odstawieniu go na trochę do lodówki, będziesz cieszyć się super delikatnym musem. Do jego wykonania potrzebujesz bardzo niewielu składników. Może wygląda niepozornie, ale to rozpuszczające się w ustach czekoladowe niebo. 💕

składniki

na trzy porcje

150 ml mleka kokosowego

60 g gorzkiej czekolady

3 łyżki syropu klonowego

szczypta chilli

szczypta soli

truskawki / borówki / jeżyny / maliny

wykonanie

Do rondelka wlej mleko kokosowe, dodaj czekoladę, syrop klonowy, chilli i sól. Podgrzewaj na małym ogniu i mieszaj trzepaczką, aż czekolada się rozpuści. Przelej do miseczek i dodaj ulubione owoce. Wstaw mus na kilka godzin do lodówki.

walentynkowy mus czekoladowy wegański meet without meat

Zapisz się do newslettera!

Będziesz na bieżąco z nowymi postami. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *